Posted by admin on Listopad - 15 - 2020 | Możliwość komentowania Polskie pisarki romansów została wyłączona

Dokonując zakupów w wielkim supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie duży asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości idealne dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, które mają korzystny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa w wielu przypadkach wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Harlequiny

Comments are closed.